Veelgestelde vragen

Waarom brengt Editie Migraine u praktijkgerichte informatie over de behandeling van migraine?

Migraine is een neurologische aandoening. Het is aan de neuroloog om een goed behandeladvies te geven. Door alle nieuwe ontwikkelingen en inzichten heeft niet iedere neuroloog hiervoor (nog) de juiste kennis en vaardigheden. Door wetenschappelijke informatie te bundelen en deze aan te vullen met tips & tricks wil Editie Migraine de algemeen neuroloog helpen een goed behandeladvies te kunnen geven.

Waarom is Editie Migraine primair toegespitst op de neuroloog?

Migraine is een chronische hersenziekte. Door de complexiteit op het gebied van diagnose en behandeling vindt Editie Migraine dat een persoon met migraine doorverwezen moet worden naar de neuroloog. In eerste instantie richt Editie Migraine zich op de algemeen neuroloog, met als doel informatie te delen waarmee de kwaliteit van het behandeladvies kan worden verbeterd.

Welke voordelen kan Editie Migraine brengen voor uw dagelijkse praktijk?

Door onafhankelijke wetenschappelijke informatie te vertalen naar de praktijk van de algemeen neuroloog zal Editie Migraine u kunnen helpen meer kennis te verkrijgen in het herkennen en behandelen van de verschillende vormen van migraine. Bovendien zullen we ingaan op zaken als co-morbiditeiten en aanbevelen wat de algemeen neuroloog daar zelf in zou kunnen betekenen en wanneer doorverwijzing naar specialisten een overweging zou kunnen zijn.

Hoe komt de inhoud van Editie Migraine tot stand?

Voor de totstandkoming van de inhoud is een centrale rol weggelegd voor de onafhankelijke adviesraad. Deze bestaat op dit moment uit drie neurologen die gespecialiseerd zijn in migraine: dr. Hans Carpay (voorzitter adviesraad), neuroloog Ter Gooi Ziekenhuis Hilversum; dr. Rolf Fronczek, neuroloog LUMC Leiden; drs. Janneke Poelen, neuroloog CWZ Nijmegen, en verbonden aan de hoofdpijnpoli. Samen met de medische uitgeverij Springer Healthcare bepalen ze de inhoud en de insteek voor de onderwerpen.

Hoe zorgen we ervoor dat u gegarandeerd bent van een onafhankelijke inhoud?

Door een onafhankelijke adviesraad van neurologen de inhoud en richting te laten bepalen, garanderen wij u een onafhankelijke inhoud. Op dit moment nemen er drie neurologen met een specialisatie in migraine hieraan deel. Bij de totstandkoming van de content wordt de adviesraad ondersteund door de wetenschappelijke uitgever Springer Healthcare. Geen enkele andere partij is hier verder bij betrokken.

Wat is de rol van Teva bij de inhoud van Editie Migraine?

De inhoud van Editie Migraine wordt bepaald door de onafhankelijke adviesraad samen met de medische uitgeverij Springer Healthcare. Teva is op geen enkele manier betrokken bij de totstandkoming van de inhoud.

Wat kunt u bij aanmelding op Editie Migraine van ons verwachten?

Het geprinte magazine van Editie Migraine ontvangt u als neuroloog sowieso 3x per jaar van ons. Na aanmelding heeft u onbeperkte toegang tot de online versie van Editie Migraine (e-migraine.nl). Daar staat meer informatie, interessante verdiepingen, korte video’s, enzovoort. Bovendien ontvangt u tussen de uitgaves in twee e-mails waarmee we u op de hoogte willen houden over de inhoud en speciale gebeurtenissen (bijvoorbeeld wetenschappelijke congressen).

Kunt u na aanmelding zelf uw gegevens en wensen beheren?

Ja, dat kan. Wanneer u bent ingelogd en op ‘Profiel’ klikt, krijgt u direct toegang tot uw gegevens. Hier kunt u uw contactgegevens inzien en aanpassen. Bovendien kunt u uw voorkeur voor ontvangst aangeven (alleen online of online + post) en uw wachtwoord wijzigen.

Kunt u zich eenvoudig uitschrijven voor Editie Migraine?

Ja, dat is eenvoudig te regelen. Wanneer u bent ingelogd en op ‘Profiel’ klikt, heeft u de mogelijkheid om u direct uit te schrijven. Al uw persoonsgegevens worden dan gewist.

Registreren

Wilt u zich registreren voor Editie Migraine? Klik dan op 'Registreren' en vul uw gegevens in. Na registratie ontvangt u een e-mail met uw logingegevens.

is dit interessant voor u?