Editie Migratine

Voor en door neurologen

De adviesraad van Editie Migraine stelt zich graag aan u voor

Dr. Hans Carpay, neuroloog (voorzitter adviesraad)

Hans Carpay is als neuroloog al 25 jaar bezig met migraine. Zijn visie is dat migraine een hersenziekte is, die sterk wordt onderbehandeld en onderschat. Hij is auteur van de bestseller ‘Migraine is geen hoofdpijn’. Hij maakt deel uit van de besturen van de Nederlandse Hoofdpijn Vereniging en Anglo Dutch Migraine Association. Hij is lid van het Regionaal Tuchtcollege. Hij werkte mee aan meer dan 100 wetenschappelijke publicaties, vooral over migraine en epilepsie. 
Duur: min. en sec.

Drs. Emile Couturier, neuroloog (lid adviesraad)

Drs. Emile Couturier is neuroloog in het Neurologie Centrum Amsterdam in het MC Boerhaave. Hij heeft zich na zijn werk in Londen in de Princess Margaret Migraine Clinic geheel gericht op hoofdpijn. Actief in onderzoek, voor de Richtlijnen van de NVN, bestuurlijk in de NHV, VNHC, Hoofdpijn Alliantie en ADMA. Zijn visie is dat deze door de WHO bestempelde “most disabling disease” gelukkig steeds meer -weliswaar nog onvoldoende - aandacht krijgt in de neurologie.

Dr. Rolf Fronczek, neuroloog (lid adviesraad)

Dr. Rolf Fronczek is neuroloog in het Leids Universitair Medisch Centrum en het Slaap-waakcentrum SEIN in Heemstede. Naast zijn werk als algemeen neuroloog richt hij zich op de behandeling van hoofdpijnsyndromen en slaapstoornissen; en doet hij wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Hij is daarnaast lid van de redactieraad van het tijdschrift De neuroloog, van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN).
Duur: 32 sec.

Drs. Janneke Poelen, neuroloog (lid adviesraad)

Drs. Janneke Poelen is neuroloog in het CWZ in Nijmegen. Naast haar werk als algemeen neuroloog is zij verbonden aan de hoofdpijnpoli van het CWZ, waar voornamelijk patiënten worden behandeld, die naast migraine of hoofdpijn ook co-morbiditeiten hebben.
Duur: 40 sec.

Dr. Krista Roon, neuroloog (lid adviesraad)

Dr. Krista Roon is neuroloog in het Reinier de Graaf Gasthuis. Naast haar werk als algemeen neuroloog heeft zij als aandachtsgebieden: migraine, clusterhoofdpijn, wegrakingen en duizeligheid. Zij is gepromoveerd op de werkingsmechanismen van triptanen. Zij is daarnaast lid van de werkgroep PIJN van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.