Editie Migraine

Samen beslissen bij MOH, een voorbeeld gesprek


Het motiveren van een patiënt voor de behandeling van MOH kan een lastig en soms tijdrovend gesprek zijn binnen de muren van de spreekkamer. Dit voorbeeld gesprek kan je mogelijk handvaten geven, hoe het gesprek aan te gaan.


Migraine en werk


Karen Span is migrainepatiënt en pleit voor maatschappelijke erkenning van de ernst en de impact van migraine. 'Ik wil geen lange ervaringsverhalen vertellen, maar vooral praktische tips geven waarmee de neuroloog een patiënt verder zou kunnen helpen.'


Wat niet kan moet kunnen


In de podcast 'Wat niet kan moet kunnen' vraagt Pjotr Carbaat zich af waarom kinderen met hoofd- en/of nekpijn soms verwezen worden naar een fysio-, osteo-, manueel-, mensendieck- of cesartherapeut.


De aanstelster


Voor hoofdpijn blijf je niet thuis en iedereen heeft toch wel eens hoofdpijn, toch?

In de podcast ‘De aanstelster’ van Pjotr Carbaat het verhaal over een vrouw die na de diagnose migraine uiteindelijk opgelucht is omdat haar zelfbeeld, een aanstelster, volledig onjuist was gebleken.


Wie is er nu gek?


Deze podcast van Pjotr Carbaat gaat over een mevrouw die na vele behandelingen, van acupunctuur tot zooltjes, een neuroloog bezoekt. Nu gaat het in deze casus zeker niet alleen om die therapie, maar ook om de weg die patiënten om allerlei redenen afleggen op hun zoektocht naar hulp. De echte gek in dit verhaal zit net over de grens met zijn grensoverschrijdende acties, met een behandeling heeft dat niets te maken. 


De ontslagbrief


Deze keer twee casussen door Pjotr Carbaat, bij één speelt de ontslagbrief een belangrijke rol. Echt gebeurt.


Migraine V.S.O.P.


Casus over een Very Special Old Lady.


Podcast 'De anamnese'


Je moet niet horen dat ze praten, maar luisteren naar wat ze zeggen.