Editie Migraine

Communicatie tussen neuroloog en bedrijfsarts voor verbetering vatbaar?

Migraine en de bedrijfsarts

Migraine is niet alleen een gezondheidsprobleem voor de patiënt zelf, het is ook een groot probleem voor de Nederlandse maatschappij. Mensen met migraine en de werkomgeving van die mensen denken vaak ten onrechte dat er weinig aan te doen valt.

De kans is groot dat u na het interview met Jurriaan Blekemolen, bedrijfsarts en lid van de commissie Richtlijnontwikkeling en wetenschap, te hebben bekeken zich beter realiseert hoe en welke rol bedrijfsartsen kunnen spelen bij de zorg die u als neuroloog geeft aan hoofdpijnpatiënten. Ook blijkt er nog ruimte voor optimaliseren van de communicatie, u mag een gerichte vraagstelling van de bedrijfsarts verwachten die dan vast een geïndividualiseerd antwoord van u tegemoet kan zien. En het is in voorkomende gevallen zeer nuttig de patiënt zelf naar de bedrijfsarts te verwijzen, dat mag en kan.

Hieronder kunt u de laatste twee fragmenten van het interview bekijken, de eerdere fragmenten treft u onderaan de pagina aan.

Wil je dit artikel verder lezen?

Vanwege wet- en regelgeving zijn veel artikelen exclusief voor medische specialisten met de bevoegdheid tot voorschrijven. Voor verpleegkundigen zonder deze bevoegdheid is een beperkt deel toegankelijk.

Ik wil toegang tot exclusieve artikelen

Ik ben al lid en wil inloggen