Editie Migraine

Nieuw, patiëntenvoorlichting over menstruele migraine

Aan onze interactieve patiëntenvoorlichting (Patiëntenvoorlichting, van spreekkamer tot huiskamer) is een nieuwe animatie toegevoegd met als titel ‘Menstruele migraine’. Deze animatie kun je vanaf nu gebruiken in de voorlichting naar je patiënten. Log hiervoor in op Editie Migraine en klik daarna op ‘Patiëntenvoorlichting’.

Het script van deze animatie is geschreven door dr. Ron van Oosterhout, neuroloog in het Zaans Medisch Centrum en dossierhouder van het dossier Migraine & hormonen op Editie Migraine. Het script is overigens door verschillende neurologen en hoofdpijnverpleegkundigen én de patiëntenvereniging Hoofdpijnnet bekeken en goedgekeurd.

Menstruele migraine is een vaak voorkomende aandoening die veel vrouwen treft. Met deze animatie kun je je patiënt informeren over het verschil tussen ‘gewone’ migraineaanvallen en menstruele migraineaanvallen plus de relatie tussen deze aanvallen en de veranderingen in geslachtshormonen.

Samen met Hoofdpijnnet zijn we overigens bezig om naast de animatie ook een document te ontwikkelen met tips & tricks voor de patiënt. Dit zal in een later stadium aan de animatie worden toegevoegd. Heb je zelf ideeën of suggesties voor tips & tricks? Laat het ons weten, dan kunnen we die meenemen in de ontwikkeling.

In het dossier vind je verder meer informatie terug over verschillende aspecten van migraine en hormonen, zoals achtergronden en behandelingopties.

We hopen dat ook deze animatie een welkome aanvulling is voor je voorlichting aan patiënten.

Duur: 01 min. en 39 sec.

Dossier Migraine & hormonen

Met de keuze voor het onderwerp 'Migraine & hormonen' willen we het interessante fysiologische samenspel tussen migraine en hormonen belichten en tegelijkertijd handvatten voor de klinische praktijk bieden aan behandelaars.