Editie Migraine

Praktisch handvat detoxbehandeling

Stel, als behandelaar heb je een patiënt in de spreekkamer bij wie je een mogelijke MOH (medicatieovergebruikshoofdpijn) hebt gediagnosticeerd. De eerste cruciale stap die de patiënt zou moeten zetten is het stoppen van alle acute pijnstillers. Voor de patiënt een enorme opgave, je vraagt haast het onmogelijke! Echter de patiënt is gemotiveerd en staat erop om te stoppen met alle acute pijnstillers. Op welke manier kun je als zorgverlener de patiënt hierin ondersteunen en hoe ga je je patiënt hierin begeleiden? En wat verwacht je patiënt hierbij?

Het ‘Samen beslissen’ speelt een grote rol en kan het de sleutel zijn tot een succesvolle detoxbehandeling. Dit praktisch handvat ‘Ondersteuning van patiënten met medicatieovergebruikshoofdpijn tijdens de verschillende detoxfases’ is ontwikkeld als hulpmiddel voor de zorgverlener, om inzichtelijk te krijgen welke ondersteuningsopties er kunnen zijn binnen de verschillende fases van de detoxbehandeling.

We hopen dat dit praktisch handvat een nuttige aanvulling binnen je praktijk is en dat het je helpt bij het geven van de best mogelijke ondersteuning aan je hoofdpijnpatiënten.

Bekijk en/of download het Praktisch handvat detoxbehandeling bij MOH.Dossier Samen beslissen

Bij 'Samen beslissen' zoeken zorgverlener en patiënt samen naar de behandeling of zorg die het beste bij de patiënt past. In dit dossier, dat regelmatig wordt geüpdatet, staan praktische handvatten, tools en ervaringen centraal om Samen beslissen te optimaliseren zonder er te veel tijd aan kwijt te zijn.