Editie Migraine

Ganglion Sphenopalatinum

Wil je dit artikel verder lezen?

Vanwege wet- en regelgeving zijn veel artikelen exclusief voor medische specialisten met de bevoegdheid tot voorschrijven. Voor verpleegkundigen zonder deze bevoegdheid is een beperkt deel toegankelijk.

Ik wil toegang tot exclusieve artikelen

Ik ben al lid en wil inloggen

Introductie
Fragment uit artikel 'Clusterhoofdpijn: makkelijke diagnose, moeilijke behandeling', een interview met drs. Emile Couturier.
De huidige methodes die worden toegepast voor het blokkeren van het ganglion sphenopalatinum zijn effectief maar kennen ook nadelen. Een nieuwe methode is een klein kastje met een chip en een elektrode dat door de kaakchirurg wordt geïmplanteerd. Bij een aanval plaatst de patiënt aan de buitenkant van de wang een spoel tegen het kastje waarbij door inductie stroomstootjes worden afgegeven.

Bekijk het gehele artikel

Bovenstaande video is onderdeel van het artikel Clusterhoofdpijn & neurostimulatie dat eerder op Editie Migraine is verschenen.

Meer video's uit hetzelfde artikel

Dossier Clusterhoofdpijn

De behandeling van clusterhoofdpijn kan uitdagend zijn. Naast de al bestaande medicamenteuze behandeling van clusterhoofdpijn zijn er steeds meer andere therapieën beschikbaar gekomen, zoals een GON-injectie en occipitale zenuwstimulatie. Met dit dossier willen we de wetenschappelijke basis van de verschillende behandelingen toelichten en handvatten geven voor de klinische praktijk.