Editie Migraine

Clusterhoofdpijn hoort bij de neuroloog thuis

Wil je dit artikel verder lezen?

Vanwege wet- en regelgeving zijn veel artikelen exclusief voor medische specialisten met de bevoegdheid tot voorschrijven. Voor verpleegkundigen zonder deze bevoegdheid is een beperkt deel toegankelijk.

Ik wil toegang tot exclusieve artikelen

Ik ben al lid en wil inloggen

Introductie
Fragment uit artikel 'Clusterhoofdpijn: makkelijke diagnose, moeilijke behandeling', een interview met drs. Emile Couturier.
De behandeling van alle vormen van clusterhoofdpijn hoort bij de neuroloog thuis. In iedere maatschap zou er een neuroloog moeten zijn die er veel vanaf weet zodat er goede zorg in de regio kan worden geboden.

Bekijk het gehele artikel

Bovenstaande video is onderdeel van het artikel Clusterhoofdpijn & neurostimulatie dat eerder op Editie Migraine is verschenen.

Meer video's uit hetzelfde artikel

Dossier Clusterhoofdpijn

De behandeling van clusterhoofdpijn kan uitdagend zijn. Naast de al bestaande medicamenteuze behandeling van clusterhoofdpijn zijn er steeds meer andere therapieën beschikbaar gekomen, zoals een GON-injectie en occipitale zenuwstimulatie. Met dit dossier willen we de wetenschappelijke basis van de verschillende behandelingen toelichten en handvatten geven voor de klinische praktijk.