Editie Migraine

CGRP-remmers & MOH

Wil je dit artikel verder lezen?

Vanwege wet- en regelgeving zijn veel artikelen exclusief voor medische specialisten met de bevoegdheid tot voorschrijven. Voor verpleegkundigen zonder deze bevoegdheid is een beperkt deel toegankelijk.

Ik wil toegang tot exclusieve artikelen

Ik ben al lid en wil inloggen

Introductie
Fragment uit artikel 'Van vóór serotonine tot voorbij CGRP, het verhaal van emeritus hoogleraar neurologie Michel Ferrari'.
Bij MOH is het voor enkele maanden stoppen met medicatie een zware opgave voor zowel de arts als de patiënt. Bij een therapie met CGRP-antilichamen lijkt dit niet eerst te hoeven. Verder onderzoek hiernaar is noodzakelijk.

Bekijk het gehele artikel

Bovenstaande video is onderdeel van het artikel Van vóór serotonine tot voorbij CGRP, het verhaal van emeritus hoogleraar neurologie Michel Ferrari (deel 2 van 4) dat eerder op Editie Migraine is verschenen.

Meer video's uit hetzelfde artikel

Dossier CGRP-remmers

Met de komst van CGRP-remmers zullen steeds meer mensen met migraine de neuroloog raadplegen en de vraag stellen: Kan ik een CGRP-remmer voorgeschreven krijgen? Om die reden is het voor iedere neuroloog in de algemene praktijk nuttig om voldoende basiskennis van CGRP-remmers op te doen en te weten hoe de behandeling met CGRP-remmers in de praktijk gaat.