Editie Migratine

CGRP-remmers & vergoeding

Wilt u deze video kijken?

Vanwege wet- en regelgeving zijn veel video's exclusief voor medische specialisten met de bevoegdheid tot voorschrijven. Voor verpleegkundigen zonder deze bevoegdheid is een beperkt deel toegankelijk.

Ik wil toegang tot exclusieve video's

Ik ben al lid en wil inloggen

Introductie
Fragment uit artikel 'Van vóór serotonine tot voorbij CGRP, het verhaal van emeritus hoogleraar neurologie Michel Ferrari'.
De huidige vergoeding van CGRP-remmers is beperkt tot patiënten met chronische migraine die niet hebben gereageerd op een behandeling met valproaat of topiramaat plus botulinetoxine. Dit is een belangrijke eerste stap, tegelijkertijd moet er gekeken worden of de indicatie verruimd kan worden door.

Bekijk het gehele artikel

Bovenstaande video is onderdeel van het artikel Van vóór serotonine tot voorbij CGRP, het verhaal van emeritus hoogleraar neurologie Michel Ferrari (deel 2 van 4) dat eerder op Editie Migraine is verschenen.

Meer video's uit hetzelfde artikel

Dossier CGRP-remmers

Met de komst van CGRP-remmers zullen steeds meer mensen met migraine de neuroloog raadplegen en de vraag stellen: Kan ik een CGRP-remmer voorgeschreven krijgen? Om die reden is het voor iedere neuroloog in de algemene praktijk nuttig om voldoende basiskennis van CGRP-remmers op te doen en te weten hoe de behandeling met CGRP-remmers in de praktijk gaat.