Editie Migraine

Komt een 50+ vrouw bij de hoofdpijndokter

Zo’n tien jaar geleden schoof Linda de Mol als gast aan in een talkshow. Nadat een andere gast had verteld hoe haar leven volledig ontregeld was geraakt toen ze overgangsklachten kreeg werd aan Linda gevraagd waarom ze nog nooit aandacht had besteed aan de overgang in het naar haar genoemde blad. Haar antwoord was dat ze daar niet aan kon beginnen, het onderwerp was ‘niet sexy’ en daarom niet geschikt voor de ‘Linda’. In de jaren daarna schreven meerdere BN’ers een boek over hun overgangsperikelen. Actrices Isa Hoes en Medina Schuurman schreven over hormoontherapie. Maike Meijer (de ‘moeder’ uit de Jumbo-reclame) schreef de bestseller ‘Wen er maar aan’ over opvliegers, pijn bij het vrijen en het verdwijnen van haar taille. Uiteindelijk ging ook Linda overstag.

Wil je dit artikel verder lezen?

Vanwege wet- en regelgeving zijn veel artikelen exclusief voor medische specialisten met de bevoegdheid tot voorschrijven. Voor verpleegkundigen zonder deze bevoegdheid is een beperkt deel toegankelijk.

Ik wil toegang tot exclusieve artikelen

Ik ben al lid en wil inloggen

Dossier Migraine & hormonen

Met de keuze voor het onderwerp 'Migraine & hormonen' willen we het interessante fysiologische samenspel tussen migraine en hormonen belichten en tegelijkertijd handvatten voor de klinische praktijk bieden aan behandelaars.

Meer columns

Toon alle columns